Werkwijze

Praktijk Vermeiden

 

Groen van Prinsterersingel 44

2805 TE Gouda

 

 

gvermeiden@praktijkvermeiden.nl

 

Tel. 0650 476 320

Werkwijze

 

Doel van therapie

Het doel van therapie is het verminderen van uw klachten en verbeteren van uw algehele functioneren.

Aanbod

De basis van mijn werkwijze is een geïntegreerd en evenwichtig geheel van de vier hoofdstromingen binnen de psychotherapie: de cognitieve gedragstherapie, de psychoanalytische psychotherapie, de systeemtherapie en de cliëntgerichte psychotherapie. Naast deze 4 methodieken zijn er de laatste jaren in de Psychotherapie twee interessante en zeer doeltreffende methoden ontwikkeld: EMDR en de Oplossingsgerichte Psychotherapie. In beide heb ik mij gespecialiseerd.

Na een gedegen opleiding en door jarenlange ervaring heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Deze kenmerkt zich door deskundigheid en maatwerk. Wat voor u de goede manier is om het gewenste resultaat te krijgen, bespreken we samen.

Aanpak

We starten met het inventariseren van uw problemen, datgene wat juist goed loopt én uw persoonlijke situatie. Ook het doel van de therapie komt in het eerste gesprek aan bod.

Vervolgens doe ik een voorstel voor een behandelaanpak,wat we samen bespreken. Gedurende het psychotherapie-traject checken we steeds of we op de goede weg zijn.

Duur van de therapie

Over de duur van de therapie is hier nog weinig te zeggen. Soms zijn een paar gesprekken voldoende, maar het kan ook een jaar of mogelijk langer duren. De duur hangt af van de aard en de ernst van uw klachten, de omstandigheden waarin u verkeert en het gewenste doel.

Het uitgangspunt hierbij is: kort als het kan en langer als het nodig is.